שד' הנשיא 124
קיים במלאי
קיים במלאי
שד' הנשיא 124
אי אפשר באמת “להיגמל מדופמין”.
הוא חלק בלתי נפרד מאיתנו. הוא הכוח שמניע אותנו לחפש, ליצור, להתאהב, לחלום ולהתקדם. אבל בדיוק אותו מנגנון שמסייע לנו לצמוח, עלול גם להפוך ללופ אינסופי של גירויים, ריגושים וחיפוש בלתי פוסק אחרי ה“עוד”.
בעידן שבו כל אפליקציה, סרטון והתראה מתחרים על הקשב שלנו, רבים מאיתנו מרגישים שאנחנו כבר לא בוחרים באמת, אלא פשוט מגיבים אוטומטית. עוד גלילה. עוד בדיקה. עוד “רק רגע אחד”.
בהרצאה נצלול יחד עם ד״ר קרן בן יצחק אל מנגנון הדופמין ונבין איך הוא משפיע על ההתנהגות, הריכוז, מערכות היחסים וההרגלים שלנו. נבחן למה אנחנו נמשכים שוב ושוב למה שלא בהכרח עושה לנו טוב, ונקבל כלים פרקטים ושימושיים איך להחזיר לעצמנו את השליטה, הנוכחות וחופש הבחירה בעולם שמושך אותנו בלי הפסקה.
ד״ר קרן בן יצחק – מומחית במדעי המוח, בוגרת המרכז לחקר המוח בר־אילן, מומחית בפסיכולוגיה מחקרית, מרצה ועוסקת בפסיכותרפיה.